CS:GO
19/05/2020
NEO и TaZ основаха своя нов тим HONORIS! Ще покоряват полската сцена!

Легендарните професионалисти от Counter-Strike-сцената – „NEO“ и „TaZ“ ще се съберат за пореден път заедно, основавайки HONORIS – нов полски отбор.

Ветераните ще се обединят с други трима сънародници, а именно Daniel “STOMP” Płomiński, Kamil “reiko” Cegiełko и Wojciech “Prism” Zięba.

TaZ” и ”NEO” са неактивни от януари, когато изиграха последните си мачове за ARCY. През февруари те обявиха, че са в процес на търсене на играчи за нов състав.

Дуото игра заедно от 2004 до 2018 година и формира едно от най-добрите Counter-Strike партньорства за всички времена, печелейки няколко големи турнира, включително EMS One Katowice Major през март 2014 г. под флага на Virtus Pro.

NEO“ и „TaZ“ се разделиха за първи път през февруари 2018 г., след като именно „TaZ“ бе изритан от VP след поредица от лоши резултати. „NEO” напусна организацията през декември 2018 г. и имаше кратък престой при FaZe Clan през 2019 година.

Въпреки че „TaZ“ е вече на 33 години, той все още иска да се състезава на най-високо ниво.

„Създавайки своя собствена организация в Полша, с Филип можем да сме сигурни, че ще имаме последната дума. Също така сме много развълнувани от сътрудничеството ни с Red Bull"

NEO“ заяви, че са преминали през добри и лоши моменти, но връзката им е още по-засилена. „Имаме общи спортни амбиции, така че силно желаем да продължим да играем, но и да споделим опита си с по-млади геймъри, което е една от най-важните цели на HONORIS“, заяви играчът.

HONORIS все още нямат официална дата за дебюта си, като новият полски отбор ще трябва да започне от самото начало, като играе в малки лиги, турнири и отворени квалификации, за да има по-добри възможности в бъдеще.