20/05/2020
Call of Duty League представят Warzone Weekends и нов формат на сериите!

Четирима играчи от всеки от 12-те CDL-отбора ще се състезават в мач за $ 10,000 от сериите на Call of Duty Warzone, а лигата вече носи името „Warzone Weekends“. Първата игра ще се излъчи на 24 май преди последния ден на Seattle Surge Home Series. Организаторите на лигата заявиха, че 48-те участващи играчи ще бъдат единствените във лобито, което означава, че външни потребители няма да могат да повлияят на крайния изход.

Освен това, в новия формат всички 12 отбора ще се състезават и на финалното събитие на сезона, което ще се проведе през август. Двамата професионалисти, „TJHaLy“ и „Clayster“, разкриха неофициално схемата на 1 май в социалните мрежи.

За разлика от обявения по-рано формат, отборите вече ще получават “round byes” въз основа на окончателното си класиране в редовния сезон. Най-добрите два тима ще пропуснат първите два кръга от надпреварата, докато долните четири отбора - които първоначално не бяха поканени на събитието - ще започнат турнира в групата на губещите. Съставите от трето и четвърто място ще получат „one-round bye“, а отборите между пето и осмо място ще играят един срещу друг в първия кръг.

И докато всеки отбор се възползва от тази промяна, четирите най-добри в класирането на лигата - Toronto Ultra, Seattle Surge, New York Subliners и Los Angeles Guerrillas - са с гарантирани места в най-голямото събитие на годината

Организаторите обявиха и разбиването на наградния фонд за CDL-шампионата на стойност 4,6 милиона долара. Двата отбора, които стигнат до големия финал, ще получат 1 милион долара, като победителите ще получат 2 милиона. Третият и четвъртият ще спечелят съответно 500 000 и 300 000 долара, докато отборите от пето до десето място ще получат между 75 000 и 200 000 долара на отбор, в зависимост от крайното им класиране. Долните два отбора няма да получат никакви пари от наградния фонд.

Осем отбора, включително три от последните четири, ще имат шансове да подобрят своето класиране в онлайн сериите Сиатъл, които се провеждат от 22 до 24 май.