22/05/2020
VALORANT стартира на 2 юни! Идват нова карта, герой и режим на игра!

Воала! VALORANT стартира на 2 юни в по-голямата част от регионите по света – това обявиха днес от RIOT Games.

Новият и конкурентен FPS е в затворената си бета-фаза от април и натрупа масивна бройка играчи, както и чупейки рекорди в Twitch, отчасти благодарение и на усложненията от пандемията с COVID-19.

В дните, предхождащи старта на играта, затворената бета версия ще приключи. От 28 май Riot ще нулира акаунтите на играчите, добавяйки голям пач с ново съдържание. Пълният обхват на актуализацията все още не е разкрит, но и това ще се случи съвсем скоро..

Когато VALORANT стартира на 2 юни, играчите ще започнат всичко отначало - всякакъв прогрес от рода на ранг, мачове, статистики и т.н. ще бъде занулен.

Нашата цел винаги е била да доставим VALORANT във възможно най-голямата част от света възможно най-скоро, така че ние сме изключително развълнувани, че ще можем да го направим на 2 юни“ - каза Анна Донлон, изпълнителен продуцент на VALORANT. „Екипът очаква с нетърпение да започне новото десетилетие, в което играта ще гради изцяло нова общност."

За официалния старт ще бъдат достъпни за игра и ново съдържание, включително нов режим на игра, нов агент и нова карта.

Riot също приоритизираха разработването на сървъри за играта и планират да намалят лаг-а в световен мащаб. Новите локации ще включват Атланта, Далас, Лондон, Мадрид и Варшава през следващите седмици и месеци.

Ами .. не остана – има-няма още десетина дни!