30/05/2020
Sony потвърдиха новината, че PS5 ще представи заглавия, работещи на последна генерация хардуер!

PlayStation 5 дава на феновете си още една много важна причина, която от компанията разработчик - Sony - смятат, че може да е ключова при смяната на „старата“ ви конзола. Това са именно игри, специално създадени и разработени да оперират на хардуер от последно поколение. Хардуер, който ще присъства в PS5! В петък, шефът на PlayStation - Джим Райън заяви, че новото устройство на компанията, ще включва игри, които няма да могат да се играя на PlayStation 4-устройства.

Разбира се, това не е новост и важи за почти всяко поколение на конзолата през последните три десетилетия.

„Винаги сме казвали, че вярваме в бъдещите поколения. Вярваме, че когато изчистим всички проблеми при създаването на конзола от ново поколение, тя трябва да включва функции и предимства, които предишното поколение не е могло. Според нас, хората трябва да правят игри, които могат да се възползват максимално от тези функции. Дали това ще е нов DualSense контролер, дали това ще е 3D-аудио, дали SSD-технологията ще бъде вложена по различен начин… Мислим, че е време да дадем на общността на PlayStation нещо ново, нещо различно, което наистина може да се използва само в PS5."

Предизвикателството за напредъка на Sony ще бъде в това, че новият хардуер оправдава скока на настоящото поколение и че компанията не просто събира нови заглавия, скрити зад скъпия ъпгрейд на конзолата. Ултра бързият й твърд диск и подобрените й CPU и графичен процесор, ще накарат потребителите да почувстват, че наистина са направили правилен избор при похарчването на една "шапка" с пари..

Ще бъде интересно да видим и как Microsoft ще позиционира своята Xbox Series X срещу PS5 и дали ще може успешно да спечели потребителите с аргумента си за повече кросплатформена поддръжка.

Предполага се, че другата седмица Sony ще ни разкрият още доста неща! Колкото повече се доближаваме до новата конзола, толкова по-вълнуващо става всичко…