CS:GO
11/06/2020
Морски шах на Inferno? И това доживяхме!

Ах, това време за закупуване на оръжие.. Особено ако сте оцелели и вече имате такова под ръка.. Тече доста бавно и често ни се налага да слушаме караниците на съотборниците си, нали? Ето че Valve измислиха начин играчите да „убият“ времето, преди да елиминират враговете си в Counter-Strike.

Най-новият пач включва напълно функционираща дъска за морски шах на Inferno - една от най-популярните карти в играта. В базата на терористите, играчите могат да стрелят в плочките и да отбелязват своя ход с „o“ или „x“.

Фазата за покупка в CS:GO продължава 90 секунди в „casual”-режим и 20 секунди в “matchmaking”. Както знаем, това време се използва за закупуване на оръжия, броня и гранати, както и за създаване на стратегия със своите съотборници.

Таблото с морския шах за момента е валидно само на Inferno и е малко вероятно да се появи на другите карти. Valve обаче все още не са споменали и дума за тази промяна, като тя е тотално пренебрегвана в бележките от пач-а.

В допълнение към мини-мача в играта, последният ъпдейт включва и много важна актуализация на яркостта на моделите. Към видео-настройките бе добавена нова опция за контраст, наречена Boost Player. Тя подобрява видимостта на противника, правейки така, че моделите да се открояват от фона, пред който са застанали.

Вратите на бомба „B“ на De_Dust 2 също са обърнати, в чест на Counter-Strike 1.6.

Пач-ът вече е на живо и е достъпен за игра във всички региони.