CS:GO
22/06/2020
Най-популярният FPS в света - Counter-Strike, стана на 21 години!

Counter-Strike заема специално място в сърцата на много геймъри. Само преди 3 дни, най-популярната FPS-игра празнува своя 21-и рожден ден. Това, което започна като мод на Half-Life, се превърна в история.. История, оплела в страниците си безброй фенове!

Играта е разработена от Minh “Gooseman” Le и Jess Cliffe през далечната 1999 г.. Двамата са достатъчно добри, за да накарат Valve да ги забележи. Компанията бързо се възползва от услугите на разработчиците, а те я пускат на пазара още през следващата година!

Процесът на развитие на FPS-a ни донесе и новата Counter-Strike: Condition Zero, през 2004 г., която беше посрещната с доста отрицателни отзиви. Counter-Strike: Source беше следващата игра от поредицата и първата такава, пусната в Source Engine. Именно Source ни изведе на друго ниво и много от сегашните професионални играчи започнаха да играят още тогава.

Counter-Strike: Global Offensive е най-новата от поредицата и привлича милиони играчи всеки месец. CS:GO има здрава и изключително развита професионална сцена, в която участват отборите на най-големите организации, като Fnatic, G2 Esports и Evil Geniuses.

Въпреки цялата красива история, няма как да не отбележим факта, че CS:GO наскоро загуби част от базата си играчи, преминали към VALORANT - новия FPS на Riot Games с доста подобна механика. Не е ясно дали новото заглавие ще продължи да привлича феновете на Counter-Strike към себе си, но бъдещите актуализации определено ще правят конкурентната игра доста по-забавна!

Из гейминг средите вече се шушука дали ще бъде пуснато и ново заглавие от сериите на Counter-Strike, тъй като CS:GO е вече на почти осем години...

Valve вероятно имат планове за бъдещи актуализации на основната игра, но поне за момента не си личи нещо да се случва.

А дотогава – “Fire in the hole!”