LOL
23/06/2020
Следващите ъпдейти в LoL дават началото на новата report-система!

Riot Games ще използват Patch 10.13 и 10.14 в League of Legends, с цел да експериментират с предстоящия Champion Select Report System и Mute-ването на играчи.

Функцията ще стартира на северноамериканските и корейските сървъри, а по-късно ще бъде налична и за другите региони. Тя ще позволи на играчите да заглушават и докладват тролове още преди самия мач.

Ние провеждаме този експеримент, за да видим дали това ще доведе до промени в поведението на играчите, когато самата игра започне.“ – споменаха от Riot.

След многобройните оплаквания от токсичност в “solo que” на LoL, компанията-майка ще се опита да ограничи грозното поведение чрез различни тестове. Заглушаването на съотборниците ви в Champion Select ще се прехвърли и в играта, както и в другите мачове, ако се срещнете с тях. Mute-ването няма да удължи времето за избор на герои.

Report-ването на „griefer”-ърите преди началото на мача също ще стартира в Patch 10.13, като това ще позволи на Riot да разберат точно и ясно колко често се срещат различни типове отрицателни поведения при селекцията на шампиони.

Компанията ще използва данните от отчета, за да анализира влиянието, което отрицателното поведение преди играта ще повлияе на нейния краен изход.

След като експериментът с двата пач-а приключи, Riot ще въведат цялата система като наказателна, вероятно свързана с вече съществуващата, поставяйки наказания преди самите мачове да са започнали.