CS:GO
24/06/2020
Gla1ve се завръща в Astralis през Август, за Xyp9x все още няма яснота!

Лидерът на Astralis е готов да впрегне юздите на тима си по-рано от очакваното. Феновете бяха зарадвани от „dev1ce“, който потвърди новината, че „gla1ve“ ще се завърне на CS:GO-сцената през август.

Въпреки това обаче, другата голяма въпросителна остава неясна – „Xyp9x“ и неговото завръщане.

Dev1ce“ отговаряше на въпросите на зрителите на HLTV’s Confirmed подкаст вчера. Снайперистът на Astralis намекна, че е важно и двамата играчи да не прибързват с решенията си, но и спомена, че горе-долу е наясно с времето, за което IGL-ът им ще се завърне..

Това е проблем, с който трябва да бъдем наистина внимателни. Ако сега хората се подложат отново на тежък натиск и напрежение, твърде е вероятно последващото им завръщане да бъде още по-трудно…“

Както „gla1ve“, така и „Xyp9x“ напуснаха отбора си през май. Дуото посочи стреса и прегарянето като основни причини за почивката, която им е необходима, а организацията подкрепи решенията им, с цел да запази психичното здраве на играчите.

Завръщането през август е в съответствие с изявлението, което „gla1ve“ направи през май. Първоначално той заяви, че ще вземе три месеца почивка заради натрупания стрес и „burnout“, с надеждата, че почивката ще му се отрази добре и ще го върне във върховата му форма.

Доминацията на Astralis несъмнено струваше скъпо, с двама основни играчи на скамейката, които имат отчаяна нужда от почивка. Въпреки всичко, направо е чудесно да забележим, как една от най-големите организации в CS:GO, поставя психичното здраве на играчите си на преден план.

Всички знаем, че може да отнеме още малко време, но датският отбор неизбежно ще намери своя път към върха, особено когато всичките им играчи са в перфектната кондиция.