27/06/2020
Баннаха перманентно Dr. Disrespect от Twitch!

Един от най-известните и популярни стриймъри в света - Guy Beahm, по-известен сред хората като „Dr Disrespect“, получи бан от стрийминг-платформата Twitch. Наказанието му беше оповестено публично от StreamerBans в Twitter, а причината за премахването му все още не е известна.

От Twitch отказват да изтъкнат защо са отстранили на „Dr Disrespect“, но в изявлението си споменават следното:

„Както винаги сме действали, ние предприехме подходящите мерки и сега, когато имаме доказателства, че даден стриймър е действал в нарушение с нашите Общи условия. Това важи за всички видео-криейтъри, независимо от статуса или известността им в обществото."

Това не е първият път, когато канали на известни геймъри в Twitch изчезнат внезапно. Друг виден такъв, този на “Lirik”, също бе спрян за кратко по-рано през юни заради DMCA. Каналът му обаче, беше бързо възстановен след инцидента.

Dr Disrespect” и преди е отнасял наказания, последното от които за две седмици през 2019 г., след като на живо влезна в обществена тоалетна, за да облекчи нуждите си.

И така.. Въпреки че причините за спирането на един от най-известните стриймъри в света все още не са известни, много източници вече споделят, че банът му е перманентен.

ShannonZKiller“ пусна пост в Twitter, който гласеше:

От мои собствени източници чух, че Doc е наистина перманентно баннат, и то не само от Twitch. Знам защо, но не мога да кажа. Но положението определено е сериозно.“

Kotaku“ също съобщи, че анонимен "източник, близък до Twitch", му е казал, че наказанието на “Dr Disrespect” е постоянно.

Ние ще следим новините и ще пуснем нова тема, когато всичко около тази драма стане ясно!