LOL
28/06/2020
Нови рекорди в League Of Legends! Резервата на Fnatic достигна Challenger с всички роли в играта!

Felix „MagiFelix” Bostrom – изгряващата звезда и резерва на Fnatic, успя да достигне ранг Challenger в League of Legends Solo Queue, играейки от пет различни акаунта за всяка от петте различни роли в играта.

20-годишният играч постави нов рекорд, който никой друг освен него не е правил преди.

Felix започва своята състезателна кариера през 2016 г., когато е само на 16 години, играейки за EURONICS Gaming. През този период той сменя отборите на всеки сплит, като попада в списъка на Fnatic's Academy през януари 2019 г.

Докато младият талант играеше под флага на Youthcrew Esports, той стана известен с това, че има пет различни акаунта като mid-laner, и петте намиращи се в Топ 20 в EUW.

Напоследък все повече играчи приемат предизвикателството да стигнат до Challenger с други роли. Скорошен залог в северноамериканския регион вдигна много шум, а главни участници в него бяха популярните стриймъри Nightblue3 и Tyler1. Идеята зад предизвикателството беше, че ако играч е достигнал ранг Challenger за една роля, той може лесно да научи характеристиките на другите роли и да приложи всичките си макро и микро знания, за да достигне същия ранг и за тях.

MagiFelix“ направи своя дебют в LEC през 2019 г., когато изигра един мач, в който „Rekkles“ беше на скамейката, а „Nemesis“ игра като ADC.

И въпреки че оттогава така и не успя да се завърне на голямата сцена, впечатляващите му умения в solo que може да му дадат повече възможности в близко бъдеще.