29/06/2020
Празнуваме нов юбилей! Diablo 2 стана на 20 години!

Ех.. някак си отминаха 20 години, откакто Diablo 2 за първи път ни изпрати в подземия и пустини, в космос и планини, по следите на много демони, чудовища и босове. Няма как да не отбележим и факта, че играта постави основите на всички RPG-та от онова време, та чак до днес.

С излизането на Diablo 3 (и скоро на Diablo 4) на пазара, с всяка изминала година празникът е малко приглушен, но Blizzard и не малко фенове все още го отбелязват по някакъв начин. Компанията-майка пусна в интернет някои много интересни интервюта с нейни служители, били част от разработването на играта. За съжаление, каквото и да кажат хората, след 20 години е съвсем нормално да не бъде нищо специално.

Съвсем комично и носталгично, Carbot Animations направиха кратко видео, описващо многобройните изгубени часове по време на Baal run. Казваме „изгубени“, описвайки множеството изпуснати предмети, лаг, празни стаи, вече приключили рънове и т.н..

Абе, познатите неща, малко ли сме farm-или item-и?

Миналата година Carbot създадоха и видео за StarCraft: Remastered, правейки така, че RTS-ът да изглежда като стара Flash игра. Може да потърсите видеата в тубата и да им се изкефите – смях определено не липсва.

Един от най-известните Diablo 2 LoD-стриймъри - MrLlamaSC – вече излъчва своя празничен Diablo 2 стрийм, преминавайки през всички нива и трудности, както и през Pandemonium Event!

Толкова за старата класика .. Преди да ви пожелаем приятна вечер, ще ви напомним, че все още няма новини около доста дискутираната Diablo 4. През изминалата седмица Blizzard пуснаха актуализация на своите елементи от историята, мултиплейъра и отворения свят, но .. дотам!

Чакаме и .. Cheers за Diablo 2!
Легендарна!