05/07/2020
Twitch продължават да мълчат, а банът на Dr. Disrespect e все така перманентен!

Един от най-известните стриймъри в Twitch - Herschel "Guy" Beahm IV (по-известен като Dr Disrespect) беше баннат преди седмица от платформата. Този път, нещата изглеждат вече наистина сериозно, тъй като забраната му няма нищо общо с DMCA. Самият Beahm заяви, че няма представа защо му е било наложено наказание – нещо, което е много съмнително..

В обществото се говори обаче, че причината може да е много по-сериозна.. Наказанието му е едно от най-големите и обсъждани в историята на Twitch. След повече от седмица никой все още няма представа защо Dr Disrespect е изхвърлен от стрийминг платформата. Също остава неясно дали Twitch планират да разкрият причината в близко бъдеще.

На 27 юни, ден след като новината бе пусната по социалните платформи, Dr Disrespect наруши мълчанието си и публикува пост в Twitter, обръщайки се към феновете си. Според него, Twitch не са му предоставили конкретна причина за забраната. Междувременно временната забрана и на Доналд Тръмп в понеделник беше придружена от много коментари, като Twitch дори цитираха конкретни нарушения на своята политика относно "омразното поведение".

Според репортера Род Бреслау забраната на Dr. Disrepsect не е свързана с DMCA и всъщност е постоянна, а не временна. Това беше първата индикация, че се случвa нещо по-сериозно от обикновен проблем с авторските права. Twitch вече връщат суми на тези, които са се абонирали за неговия канал, а емоциите му вече не са на сайта.

Няма как да не отбележим и факта, че Twitch отстраниха няколко други видни стриймъри за сексуално насилие и тормоз, в това чило IamSp00n, BlessRNG, DreadedCone и други. По-рано тази седмица компанията заяви, че ще наложи постоянни забрани след разследването на тези твърдения.

Популярната GIF-хостинг платформа - Giphy, също е премахнала материали с участието на Dr. Disrepsect от своя сайт. Това е пряко свързано с мотивите, поради които забраната все още не се оповестява публично.

Каквото и да е направил „доктора“ този път, то определено е сериозно!