06/07/2020
Blizzard се похвалиха с 34 000 баннати акаунта за половин година в Overwatch!

Ако трябва да бъдем точни, NetEase и Blizzard “елиминираха” 34 433 акаунта в Overwatch през първата половина на 2020 г.. Съобщава се, че забраните са наложени главно заради „използване на софтуер за измама“ и „груби нарушения в играта“, като токсично поведение например..

Overwatch е реализирала продажби на над 10 милиона копия в Китай, според доклада на NetEase Games Strategy 2019, което я прави една от най-успешните игри в страната.

За изминалата година fps-ът спечели над 50 000 000 играчи по целия свят за всички платформи, което означава, че Китай представлява 20% от общия брой.

Що се отнася до забранените акаунти, няма никакъв възможен начин играчите да ги възстановят, освен да купят нов и да започнат отначало.. Както и трябва да бъде!

Blizzard се опитват да се борят с токсичното поведение със система за одобрение, въведена през 2018 година. В нея са включени различни нива за играчите според репортите, получени от други играчи след мач. Вместо директно да се бори с токсичността, компанията е избрала да похвали доброто поведение.

Като награди за положителното поведение бяха предоставени loot boxes и възможността за формиране на положителни групи, в които играчите могат да се състезават с други, които имат еднакво ниво на одобрение..

Ако можеше така да бъде и в League of Legends, играта щеше да бъде прекрасна!