LOL
27/07/2020
Фен на LoL откри бъг от 2009-та година.. Дали Riot умишлено са го пропуснали?

League of Legends е на повече от 10 години, а играчите не спират да откриват много различни неща за играта и процесите, протичащи в нея.. Съвсем наскоро, например, фен откри, че “cannon minion”-ите на червеният отбор имат с 20 по-малко „attack range”, в сравнение със сините “cannon minion”-и.

В публикация, играчът предоставя доста доказателства, с които да подкрепи твърденията си. Един от примерите, които привлякоха вниманието, бе този: ако два противоположни “cannon minion”-a достигнат един до друг без намеса, те няма да се атакуват взаимно едновременно. Вместо това синият “cannon minion” обикновено атакува пръв.

Извадка на данните от файловете на играта също потвърждава тези твърдения. Съобщава се, че големите миньони на червеният отбор са кодирани с 280 „attack range“, докато при синия -  с 300 “attack range”.

При един от тестовете, играчът използва Syndra, хващайки миньона с помощта на нейната магия. След това го хвърля на едно и също място.. Веднага след това се вижда, как единият миньон атакува веднага, докато на другият му се налага да направи няколко „крачки“ напред.

Друг известен създател на съдържание за LoL Vandiril – също е направил подобни тестови, потвърждавайки тезата на фена.

Това е доста голямо откритие, особено след като „wave management”-ът е огромна част от професионалното ниво на игра. Публикацията също така твърди, че тази грешка е в кода на играта от 2009 г.

Riot все още не са отговорили по темата.