CS:GO
23/07/2020
BOOM добавиха 13-годишен талант към CS:GO-отбора си!

13-годишният бразилски CS:GO-състезател - João “⁠Snowzin⁠” Vinicius,  е подписал договор с тима на BOOM, като резервна опция за GC Masters V. Това е един от най-важните турнири, провеждащи се на територията на Бразилия.

Онлайн-събитието ще сe излъчва от 30 юли до 2 август и ще включи най-добрите отбори от Южна Америка, сред които Isurus, PaiN и BOOM. „Snowzin“ се доказа като една от най-добрите бразилски надежди за тази година, след като започна да стриймва играта си в различни платформи, като по този начин привлече вниманието на някои от играчите на BOOM.

Сред професионалистите забелязали таланта, бяха João "felps" Vasconcellos и Ricardo “boltz” Prass, дуо с огромен международен опит.

"Много се радвам да се присъединя към BOOM Esports, дори да е само за един турнир.. Това наистина е сбъдната мечта и вярвам, че всичко е резултат на моята всеотдайност. Готов съм да покажа уменията си за отбора." – сподели младата надежда пред медиите.

Не е ясно дали “⁠Snowzin⁠” ще играе в някой от мачовете на GC Мастърс V. Дори да се справя добре с играта, едва ли ще подпише професионален договор, след като все още е малолетен.

BOOM води регионалната ранглиста (RMR) в Южна Америка, след като спечели турнира в Рио през април. Това е един от отборите, които се намират в Бразилия от самото начало на пандемията, през месец март.

Хубаво е да виждаме подобни шансове да бъдат давани на младите таланти – няма по-ценен урок от опита, който един голям турнир може да им даде.