LOL
30/07/2020
TF Blade и IWillDominate с банове от League Partner's Program заради токсично поведение!

Популярният League of Legends-стриймър - TF Blade - бе отстранен от Партньорската програма на Лигата (LPP). Това сподели самият той, излъчвайки живо предаване в Twitch.

Стриймерът показа имейл от “creator team”-a на Riot Games, в който са описани причините и следствията. След като TF Blade бе пуснат в изпитателен срок през март заради коментари, направени по време на мачовете му в корейските сървъри, Riot смятат, че не е успял да направи „необходимите подобрения“, очаквани от партньорите на компанията. Поведението на TF Blade ще бъде преразгледано отново през юни 2021 г., преди да може официално да възстанови привилегиите си за LPP.

"Те не могат просто да кажат, че съм човек, който не е подобрил отношението си и е токсичен", заяви TF Blade. „Те дори не са казали защо ми е наложена забрана, а просто обвиняват с празни приказки. Не искам да бъда обвиняван. "

След среща със служители от екипа, стриймърът е поискал примери за токсичното си поведение. Отново човек от компанията му е обяснил, че няма как да посочат конкретна игра, пост или материал по социалните мрежи. Всичко било събирано с месеци назад.

Стриймърът ще бъде лишен от няколко правомощия, които LPP осигурява, като достъп до League Unlocked, поддръжка на всички акаунти в Riot и възможността за водене на някои LCS мачове..

TF Blade беше баннат от Riot Games Korea през март заради словесно насилие. Дори тогава стриймърът вярваше, че е „на прицел от Riot“, смятайки, че не е казал нещо, което да заслужи бан.

Друг известен играч - IWillDominate - наскоро също беше отстранен от програмата за партньорство заради „изявления“, направени в акаунта му през социалните медии. Поведението му също ще бъде преразгледано през юни 2021 г., преди потенциално да бъде възстановено.