CS:GO
31/07/2020
Промени разтърсиха Astralis малко преди major-a в Кьолн!

Astralis официално подписаха с бившия играч на MAD Lions - Lucas„Bubzkji” Andersen, като договорът на състезателя е двугодишен. От състава също така е освободен и Jakob „JUGi” Hansen, а раздялата с него влиза с моментален ефект.

Bubzkji бе изпратен на резервната скамейка от MAD Lions през юни и едва вчера беше съобщено, че той ще се присъедини към Astralis. Датската „машина“ подписа с таланта срещу неразкрит хонорар и значително подсили състава си, ако вземем предвид, че Bubzkji бе един от най-добрите играчи на MAD Lions. 22-годишният състезател има среден рейтинг от 1,13 през 2020 г., според статистиката на HLTV.

Когато чух за интереса на Astralis, вече бях решен какво да направя!“, каза Bubzkji в изявление. Младият играч имаше и други опции, но след разговорите с треньора и спортният директор на датчаните, решението бе взето бързо.

С тези промени Astralis най-вероятно ще започнат новия сезон с device, dupreeh, Magisk, es3tag и Bubzkji. Gla1ve и Xyp9x са в болнични от май, след като психическото състояние на играчите не издържа на голямото напрежение.

JUGi от своят страна играеше за Astralis от май, веднага след оттеглянето на gla1ve. 23-годишният състезател обяви, че е разочарован, но разбира и приема обстоятелствата.

„С нетърпение очаквам да играя за друг отбор", каза JUGi.

Що се отнася до MAD Lions, вторият най-добър датски отбор за 2020 г., те се опитваха да привлекат Lekr0 от NiP, но сделката пропадна тази седмица.

Astralis, от своя страна, ще започнат тренировъчен лагер на открито през следващата седмица, за да се подготвят за големия турнир в Cologne, който ще стартира на 18 август.