CS:GO
04/08/2020
VirtusPro се разделиха с ветерана AdreN!

Virtus Pro и CS:GO-ветеранът Dauren "AdreN" Kystaubayev развалиха взаимоотношенията помежду си., като това бе съобщено от самият отбор днес.

Събитието е и краят на второто „пътешествие“ на AdreN с организацията. Той игра за VP между 2012 и 2013 г. и отново се присъедини през декември 2019 г., след като руснаците придобиха CS:GO списъка на AVANGAR.

Тимът напоследък отбеляза спад, след като завърши като подгласник на StarLadder Berlin Major и спечели BLAST Pro Series Москва, в двата турнира, които се състояха през септември 2019 г. През 2020 г. добрите резултати липсваха, като двата големи финала и в двата регионални турнира бяха загубени.

Вицепрезидентът на Virtus Pro все още не е обявил кой ще замени AdreN, но е възможно отборът да си върне buster. 20-годишният младеж се оттегли през май, като бе заменен от новодошлия Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis.

AdreN напуска VP със среден рейтинг от 0,90 за 2020 г., доста далеч под числата, които е достигал преди години.

Ветеранът има солидна кариера в Counter-Strike 1.6 и CS:GO, като през нея е бил част и от няколко известни отбора, като k23, Astana Dragons, HellRaisers и FaZe Clan.

За момента не е ясно накъде AdreN ще продължи посоката си, но поне даде на феновете да се разбере, че това няма да бъде краят!