09/08/2020
Какво се случва с Ubisoft? Пореден ръководител аут заради сексуален тормоз!

Един от най-влиятелните ръководители на Ubisoft беше уволнен след разследване и повдигнати обвинения за сексуален тормоз, отправени срещу него. Компанията е потвърдила, че изпълнителният директор Томи Франсоа, напуска поста си, без да дава допълнителна информация и точни причини.

Франсоа беше вицепрезидент на Ubisoft, роля, която му даде влияние над развитието на много от най-големите франчайзи на студиото. Според показанията, които са добили публичност, действията на Франсоа са включвали коментари за това, как изглеждат колегите му от женски пол. Освен това той си е позволявал и да масажира колежките си, без те да имат желание. Друга потресаваща случка разкрива, как самият той е споделял пред определени хора, как е прекарал цяла вечер в мастурбиране. Малко след това Ubisoft информираха, че на 6 юли Франсоа е бил пуснат в дисциплинарен отпуск, докато разследват обвиненията.

Уволнението на Франсоа идва на фона на бруталната вече ситуация с компанията, в която наскоро навлезе и креативният директор на Assassin‘s Creed: Valhalla -  Ашраф Исмаил. Той също се оттегли и е в отпуск от 24 юни след обвинения в сексуални отношения с фенове. След като обвиненията за сексуален тормоз срещу вицепрезидента Максим Беланд също видяха „бял свят“ в социалните медии, Ubisoft разкриха, че на 6 юли и Беланд е подал оставка.

След него последва главоломна поредица от напускащи изпълнителни директори – цели четирима.

Изпълнителният директор на Ubisoft - Ив Гийомот - обеща да направи доста вътрешни промени, адресирани към културата и поведението на служителите. Ще бъде назначен и ръководител , който ще следи дали всичко на работното място е наред..

Компанията заяви още, че ще обвърже бонусите на служителите си, като ще цели това да е обвързано със  способността им да създават положителна и приобщаваща среда на работното място.

Ах, Ubisoft.. Какви ги забъркахте?