CS:GO
15/08/2020
CSPPА създаде нова система за класиране! Ще имаме ли по-точна ранглиста в CS:GO?

Всички ние, феновете на CS:GO, разчитаме основно на HLTV, когато имаме желанието да разберем и научим повече за класирането на отборите в световен мащаб. Съвсем наскоро обаче, се появи ново класиране, любезно създадено от Асоциацията на професионалните играчи (CSPPA).

Системата за класиране на CSPPA се различава от другите системи, тъй като ще включва „защитен ранг“ за играчите, което ще им попречи да бъдат смъквани надолу, ако пропуснат събитие или мач поради болест, психическо изтощение или нараняване. Повечето играчи са подложени на натиск да играят колкото се може повече турнири и нямат добър баланс между професионалния и личния си живот.

Именно благодарение на новата система, CSPPA класира Evil Geniuses като най-добрият отбор в света със 201.3 точки. NaVi ги гонят плътно със 193,2 точки, а бразилците от FURIA са на трето място със 188 точки. Това класиране се различава коренно в сравнение с класацията на HLTV, в която BIG са отбор №1 в света, следвани от Team Vitality.

Много фенове вече изразиха негодуванието си относно точността на глобалната класация на CSPPA, особено с BIG на пето място. Общността ще трябва да се опита да колаборира с асоциацията, за да им помогне в извършването на промени и постигането на перфектна точност.

Въпреки това, ако въпросната система се изчисти и доработи добре, смеем да кажем, че наистина е възможно да се появи класиране, което да отговаря с точно на моментното състояние на играчите и отборите.

Следим темата с интерес!