24/01/2021
Activision превърна Vicarious Visions в support-студио на Blizzard!

В изявление в петък Activision обяви, че смята да премести под крилото на Blizzard студиото Vicarious Visions!

Много служители и около 200 разработчици вече ще бъдат с насочено внимание към съществуващите игри и всички бъдещи инициативи и планове на Blizzard. Последният проект на Vicarious Visions бе играта Tony Hawk 1 + 2, която зарадва феновете с римейка си и бе всичко, което бихме могли да искаме и да получим от заглавие на 20 години..

Vicarious Visions е студио към Activision от 2005 година, чиято основна работа тогава е по поредицата Tony Hawk. От 2002 г. то разработи изненадващо добрата версия на същата игра за Game Boy Advance. През последното десетилетие Vicarious Visions направи десетки игри за конзолни платформи и работи по други успешни римейкове, като този на Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Когато Tony Hawk 1 + 2 Remakes се появиха на пазара, това бе и пробивът, от който студиото се нуждаеше, давайки ни надежда, че традицията ще се превърне в основа за римейкове на любимия ни „skating simulator“.. Въпреки всичко изглежда малко вероятно Vicarious Visions да е студиото, което ще направи и римейкове на Tony Hawk 3 + 4.

„След като от известно време си сътрудничим с Vicarious Visions и развихме страхотни отношения, ние осъзнахме че подкрепата им може да бъде дългосрочна и да помогне на Blizzard в бъдещите проекти..“ – споменаха от Activision.

За момента изглежда, че разработчиците ще бъдат фокусирани върху съществуващите и предстоящи заглавия на Blizzard, измежду които Overwatch 2 и Diablo 4.