14/01/2021
Илон Мъск разреши на български разработчик да използва логото на SpaceX в новата си игра!

Илон Мъск поддържа активното си присъствие социалните медии, особено в Twitter, където отговаря на свои фенове и обикновени потребители. Най-богатият човек в света доста активно кореспондира с публиката по отношение на бизнеса си, Tesla & SpaceX, както и на различни други теми.

Съвсем наскоро, Мъск бе помолен от потребителя Любомир Владимиров за разрешение да използва името и логото на SpaceX в новата си игра.

Владимиров прави видеоигра, наречена Mars Is Flat (симулатор за оцеляване на Червената планета), и работи по нея от 2020 година. Разработчикът обаче не иска да използва SpaceX като Easter Egg в играта, а като част от реалните изображения и история. Любомир е толкова твърдо решен да получи отговор от милиардера, че решава всеки ден в продължение на година да задава въпрос към Мъск.

И ето, че след почти 160 дни, българският разработчик получи така жадуваният отговор..

В публикация от преди два дни, основателят на SpaceX и Tesla пише следното:

 

You can steal our name/logos & we probably won’t sue you

— Elon Musk (@elonmusk) January 13, 2021

След полученото разрешението от Мъск, Владимиров ще може да използва логото на SpaceX за своята видео игра. Mars Is Flat все още няма работеща версия, но разработчикът работи усилено върху развитието й.

Това не е първият път, в който Мъск се намесва в гейминг-индустрията. Преди месец той се пошегува със Cyberpunk 2077, и по специално за това как CD Projekt Red възстановяват сумите на играчите за бъгавата игра.

Някои потребители в Twitter обаче бяха скептични относно валидността на туита на Мъск и дали това действително е разрешение за използването на логото на SpaceX.

Да не забравяме, че все пак думичката „probably” фигурира в отговора на милиардера!