CS:GO
20/01/2021
Cloud9 се раздели с woxic заради високия ping и часовaтa разлика!

Генералният мениджър на Cloud9 - Хенри "HenryG" Гриър обяви днес, че организацията ще прекрати договора на състезателя и снайперист на отбора - Йозгюр "woxic" Екер.

Решението идва след само четири месеца, откакто организацията придоби турския играч от неактивния състав на mousesports. В съобщение в Twitter, Гриър обяснява решението на Cloud9, колективно взето благодарение на няколко фактора. Високият пинг и различната часова зона са създали „демотивиращ период“ за "woxic", като това са основните причини.

Гриър казва още, че да се пренебрегнат проблемите и да се продължи, би било глупаво решение, а премахването на „woxic“ е решение на самия отбор, а не лично негово.

Турският CS:GO-състезател беше третият член, привлечен към Cloud9 Colossus, име, дадено на новия проект от генералния мениджър. „Woxic“ се присъедини към британските си съотборници Алекс "ALEX" МакМийкин и младия Уилям "mezii" Мериман. След пристигането му, екипът приюти и Рики "floppy" Kemery, както и Patrick "es3tag" Hansen от Astralis.

Гриър завършва съобщението, като разкрива, че повече информация относно състава на C9, ще се появи в края на седмицата. Организацията все още се стреми да запълни и вакантното място на треньора, заедно с това на „woxic“.