30/01/2021
Отложиха The Lord of the Rings - Gollum за 2022 година!

The Lord of the Rings - Gollum бе отложена от първоначално планирания план за пускане на пазара през 2021 г., за следващата 2022 година.

Новината бе потвърдена в прессъобщение във вторник, в което също се споменава, че разработчиците от Daedalic Entertainment са се обединили с Nacon, за да публикуват и разпространяват играта за конзоли Xbox, PlayStation, Nintendo Switch и PC.

Обявена в жанра на Action Adventure-игрите, за Gollum се заговори за първи път през март 2019 г., когато Daedalic заяви, че ще останат верни на визията, създадена във „Властелинът на пръстените“ на Толкин, а също така ще проучат и за нови подробности, свързани с приключението на Gollum. Според обявата на играта в Steam, играчите ще тръгнат на опасно пътешествие, докато Gollum търси „Единственият“.

В него ще бъдат описани по-малко известни аспекти от историята му, като времето му като роб под Dark Tower, до престоя му с елфите от Mirkwood.

В описанието на играта е добавено и следното:

„Решенията, които взимате и начина, по който играете, имат пряко влияние върху личността на Gollum. Двете личности винаги се борят една с друга, въплътени от Gollum и Sméagol. Всичко зависи от вашето решите дали ще поемете към по-тъмната страна на Gollum или ако е останал малко разума в някогашния Sméagol.“

Първите снимки от играта, която ще се задвижва от Unreal Engine, бяха публикувани през май 2020 г.