31/01/2021
Чудно! Новото студио на Blizzard - Vicarious Visions - започва работа по Diablo 2: Remastered?

Няма как да не се усмихнем, че дори и да си кажем: "Хайде, дано този път бъде истина!" :)

Съвсем пресен доклад на Джейсън Шрайер (Bloomberg) разкрива, че Vicarious Visions ще съживи проекта на така чакания и жадуван римейк на Diablo 2..

Remastered или Resurrected – кой знае, толкова пъти вече оставаме разочаровани, че надали на някого му пука за името?

Новината идва само няколко дни след скорошното закупуване на студиото от Blizzard Entertainment. Вътрешен човек във Vicarious Visions разкрива, че екипът работи заедно с разработчиците от компанията майка повече от година, считано до момента, когато придобиването е публично оповестено.

Този път, компания като Blizzard няма право на погрешна стъпка, особено след Warcraft III: Reforged. Преди излизането на най-слабия remake в историята се говореше, че същият екип от разработчици щеше да оглави и ремастъра на Diablo 2.

Опази Боже, това сега няма да се случи..

Изглежда, че случката им е послужила за урок, като в момента въпросният екип е изтеглен от проекта. Ремастърът вече се разработва със смесица от други служители, както и от студиото Vicarious Visions.

Те от своя страна могат да се похвалят с доста добрите преработки на Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 и Crash Bandicoot N.Sane Trilogy. И двете игри получиха похвала както от фенове, така и от критици. Blizzard явно са решили да вземат това предвид, възлагайки им да вдъхнат нов живот в един от собствените им скъпи и най-добри франчайзи.

Много фенове обаче, остават негативно настроени, откакто придобиването стана публично новина. Най-големият им страх е, че Vicarious Visions ще бъдат изпратени да се трудят в „бездната“ на разширеното съдържание на World of Warcraft..

Ако Blizzard постъпят разумно и все пак решат да оставят новото си студио да работи по игра като Diablo 2, то успехът би трябвало да бъде гарантиран!