01/02/2021
11 години по-късно, Германия разреши нецензурираната версия на Left4Dead 2!

Германия и Австралия са прекрасни страни. Немците са движеща икономическа сила в Европа, докато Австралия е известна с добрия си начин на живот, здравна система и прекрасна природа, въпреки на моменти суровия си климат.

И двете страни обаче са известни и с нещо друго – цензурата! Именно чрез нея институциите цензурират или направо забраняват съдържание, което се счита за неподходящо.

Когато Left 4 Dead 2 излезe преди 11 години, единствената версия на играта, която получи разрешение да се продава в Германия, беше цензурирана, която премахна почти всеки насилствен елемент в клането на зомбита.

Е, 11 години по-късно изглежда, че всичко е на път да се промени.

Valve е поискал да се преразгледа отново Left 4 Dead 2 и както се оказва, германците са се съгласили да разрешат нецензурираната версия за продажба в страната.

Това означава, че ще има много пръски кръв, разчленяване, изгаряне на зомбита и трупове, затрупани по земята, вместо както сега – те да изчезват моментално. Няма две мнения по въпроса, че в игра като L4D2 тези неща са просто задължителни!

Играта е вече старичка, да, но пък получи изненадваща актуализация - The Last Stand, която бе пусната миналата година и направи така, че все още да си заслужава няколко часа геймплей!