02/02/2021
Google закри собственото си студио за игри, насочва фокуса си към Stadia!

Участието на Google в разработването на игри се оказа наистина кратко.

Компанията обяви, че планира да затвори вътрешното си студио и да насочи всички ресурси към привличането на разработчици, които да помагат за реализирането на игри в „cloud-gaming”-услугата им Google Stadia.

Компанията започна да прави свои собствени игри през последните две години, но сега затваря вратите на своите студия в Лос Анджелис и в Монреал, и също така разделяйки се с Джейд Реймънд - основател на Ubisoft Toronto и Motive Studios.

„Предвид нашия фокус върху надграждането на доказаната технология на Stadia, както и върху задълбочаването на нашите бизнес партньорства, решихме, че няма да инвестираме допълнително в предоставянето на ексклузивно съдържание от нашия вътрешен екип за разработка SG&E.” – казват от компанията.

Според Google причината за този ход е, за да се освободят ресурси, които ще им позволят да се доразработи самата платформа Google Stadia:

„Да можем да предложим игри, предавани през всеки монитор на отдалечено разстояние е бъдещето на тази индустрия и ние ще продължим да инвестираме в Stadia и нейната основна платформа. Целта е да осигурим най-доброто изживяване в облачните игри за нашите партньори и игралната общност. Това е визията на Stadia от самото начало."

Всеки един потребител, който е използвал услугата, може да бъде спокоен – всички игри за момента остават там и нищо няма да бъде премахвано.