04/02/2021
Сезон 8 в Apex Legends постави рекорд за най-много активни играчи!

Apex Legends събира все повече играчи и чупи рекорди от началото на месеца.. Само за изминалата седмица играта разби статуквото за най-голям брой играчи в Steam, за което принос имаше и новият персонаж – Mayhem.

Сега, когато Сезон 8 действително стартира, Apex Legends отново достигна пик при едновременно активните играчи в Steam.

SteamDB разкри бройката на потребителите, която е била 184 170 през вчерашния ден - 3 февруари. Само за справка, предишният пик беше 142 600 на 2 февруари, и 130 490 през уикенда преди новия сезон да излезе на живо.

Сезон 8 въведе куп промени в играта. Kings Canyon се завърна, но вече е унищожен. Също така имаме и нови оръжия и куп други „tweak”-ове. Wraith получи нов „nerf”, и отново е с увеличен „hitbox”.

Директорът на играта - Чад Грение - също отбеляза новия сезон и втория рожден ден на Apex Legends с публикация в блога, като не пропусна да се пошегува в свой стил..

Погледнато от професионалната страна на нещата, и тази година Respawn ще се надява, че Apex Legends Global Series Championship ще привлече много зрители. Първенството ще се проведе след Winter Circuit, а играчите и феновете се надяват, че турнирът ще предложи зрелищно LAN-събитие за първи път от началото на пандемията.