19/02/2021
Стриймър превъртя Hades с контролер от... нар!

Едно от най-успешните „отрочета“ на Supergiant Games - HADES, може да бъде доста трудна игра. За сметка на това, има и доста креативни хора в Twitch, които могат да се заемат с предизвикателството, като това, да изиграят играта по невероятно нетрадиционен начин: с помощта на контролер, направен от нар!

Наровете са всъщност част от HADES, служейки като „power-ups“. Но да си помислим, че някой геймър ще направи контролер от истински плод и ще победи финалния бос – абсурдно..

За да направи контролера, стриймърът Dylan “Rudeism” Beck нарязва нар на 10 парчета, свързвайки ги към платка на MakeyMakey, за да ги накара да действат като капацитивни сензорни бутони. Ето как работи „контролерът“, според Бек:

„Ръката ми е свързана към MakeyMakey чрез проводник и след това, когато докосна един от наровете, той създава верига между мен, плода и платката."

„Rudeism“ прави първият си опит да играе с нар преди шест дни, като оттогава не спира да се опитва да избяга от Подземния свят. В рамките на една нощ Beck най-накрая успява, побеждавайки успешно последния бос на играта в епична битка, която включва две спиращи сърцето грешки на контролера.

Това не е първият опит на стриймъра да играе игра с нетрадиционен контролер - всъщност това е неговата запазена марка. Наред с други забележителни подвизи, той спечели и кръг от Fall Guys с … желирани зърна!