16/02/2021
Въпреки големите печалби, Rockstar ще продължи да разработва Single-Player игри!

Rockstar Games е добре известен със своите SP-игри, като Grand Theft Auto и Red Dead Redemption, например. През последните години компанията постигна голям успех с Grand Theft Auto Online, мултиплейър-компонента на Grand Theft Auto 5. Напоследък обаче все по-често се чуват слухове, че разработчиците ще насочат усилията си само към онлайн мултиплейър режимите, вместо към SP-игри.

Take-Two, компанията-майка на Rockstar Games и 2K Games, побърза да успокои, че Rockstar ще продължи да прави видеоигри за SP-режим, въпреки че печалбата и популярността на „multiplayer“-а е огромна. Главният изпълнителен директор Щраус Зелник коментира, че Rockstar ще продължи да бъде студио, фокусирано върху създаването на игри с интересни истории.

Зелник спомена още, че всички желаят да следват посоката на Grand Theft Auto 5 - игра с мощен Single-Player, с дълбока и интересна история, но съчетана и с брутален Multiplayer, който е черешката на тортата.

„Red Dead Redemption 2 и Red Dead Online са последните два примера, показващи, че Rockstar може да направи и двете неща!“ - казва Зелник.

Занапред компанията планира да използва този метод и при други бъдещи заглавия - например продължение на Bully, което отдавна играчите искат да видят.

Това може само да ни покаже, че Rockstar отново ще даде приоритет на SP-режима в своите игри и вероятно няма да го пренебрегне в бъдещите такива. Като цяло Take-Two обяви, че не намира причина, поради която Rockstar да се откаже от създаването на мултиплейър съдържание или SP-такива.