17/02/2021
Valve стартира Dota2-аниме, ще се излъчва по Netflix от 25 март!

В съобщение, което почти никой в Dota2​-общността не очакваше, Valve обяви партньорството си с Netflix за аниме-сериал, свързан с вселената на играта.

Поредицата, озаглавена DOTA: Dragon’s Blood, ще излезе на 25 март, само няколко дни преди най-добрите отбори в света да се сблъскат в ONE Esports Singapore Major.

„Радваме се да обявим чисто новата аниме-поредица, базирана на вселената на Dota – нещо, което не е правено досега. Очакваме с нетърпение да споделим това ново приключение с вас, с премиерата по Netflix на 25 март.“ - казаха от Valve.

В анонсирания трейлър разбираме, че сериалът ще проследява живота на Davion, Dragon Knight, който попада в толкова интересно приключение, което надхвърля границите на собственото му въображение.

Повече подробности за поредицата, включително кой работи по нея, нови трейлъри и друга информация ще бъдат споделени през следващите седмици. В клиента на Dota2 вече има дисплей, показващ кога някои от тези нови подробности ще бъдат предоставени.

След днешния анонс, тийзърът на Dragon’s Blood ще се появи на 19 февруари, а основният трейлър ще го последва на 1 март – малко преди премиерата на поредицата на 25 март.

Аниме-сериалът се разработва от Studio MIR, южнокорейско анимационно студио, работещо по The Legend of Korra, Young Justice: Outsiders и още една класика - Voltron: Legendary Defender.