20/02/2021
Blizzard връща ада! Обявиха официално Diablo 2: Resurrected - идва през тази година!

Чудото трябваше да се случи! Blizzard ни връща в ада! Diablo 2: Resurrected ще дойде при нас още през тази година, като ремастер на класическото RPG плюс разширението Lord of Destruction, с нова 3D-графика и напълно пресъздадени cinematics!

Diablo 2 е много важна игра за Blizzard. Тя спомогна за определянето на жанра ARPG, отпразнувахме 20-годишнината от играта миналата година, а 30-тата годишнина на Blizzard е сега и докато се подготвяме за Diablo Immortal и Diablo 4., това е един страхотен момент да върнем тази игра обратно." - каза Род Фъргюсън.

Новата графика ще поддържа 4K и честота на опресняване от 144 Hz, но играта ще остане почти абсолютно същата, каквато е била винаги. Ще можем да превключваме към старата графика по желание, а новият 3DEngine на Diablo 2: Resurrected ще работи върху кода на старата игра. Това означава, че почти всичко ще работи както преди, включително многото любими експлойти на общността, AI и други. Аудиото е ремастерирано за Dolby 7.1, но ще използва същите записи от оригиналната игра!

Разработчиците на Blizzard са добавили някои нови екстри към играта, включително споделен сандък за всичките ви герои и автоматично взимане на предмети, което обаче може да остане и ръчно.

Diablo 2: Resurrected ще дойде на компютър и конзоли през 2021 г. с прогресия към други различни платформи. Нетърпеливите фенове ще могат да се запишат за Alpha-версия преди пускането, а Blizzard разкрива, че ще струва $39,99 за компютър.

Оказва се, че изходният код и "assets"-ите на Diablo 2 все пак не са били толкова изгубени!

Гледайте трейлъра на играта тук!!