22/02/2021
Ето как ще изглежда новата арена за електронни спортове в Торонто!

Ако всичко върви по план, след няколко години отборите по електронни спортове от Торонто ще имат нов футуристичен дом. Днес, Overactive Media - групата на собствениците зад Toronto Defiant на Overwatch League и Call of Duty League - Toronto Ultra - обявиха плановете си да построят нова сграда със 7000 места в града, която ще бъде проектирана да е домакин както на състезания с видеоигри, така и на други събития като концерти например.

Очаква се арената да струва около $500 000 000 и се планира да отвори врати някъде през 2025 година.

Новата зала ще бъде разположена на Exhibition Place в Торонто, където се намира и BMO Field – мястото, на което играе футболният клуб на града. Проектирана е от Populous, архитектурната компания, която стои зад скорошни проекти като стадиона на Tottenham Hotspur в Лондон и T-Mobile Arena в Лас Вегас.

„Дизайнът на арената не е замислян конкретно като за спортна зала, нито като опера, а по-скоро като нов тип, комбиниращ и двете – едно съвременно място за събития.“ - заяви в изявление дизайнерът Джонатан Мали.

Място като това обаче, представя нещо по-амбициозно. Идеята е отборите по електронни спортове да бъдат постоянно там, когато има събития, но и да няма ден, в който да няма концерт или пък друг спектакъл.

Собствениците планират съвсем скоро да разговарят с някои от големите имена в бранша, за да провеждат и големи финали от различни дисциплини от видеоигрите.