08/04/2021
Първата -Technical Alpha- на Diablo 2: Resurrected стартира този петък!

Започваща този петък, 9 април, първата Technical Alpha ще осигури достъп на част от феновете, които ще могат да се насладят на Diablo 2: Resurrected, това съобщи Blizzard преди дни. Малка група играчи, попаднали на произволен принцип чрез уебсайта на компанията, ще получават покани до края на тази седмица. Тестовият период ще продължи до понеделник, 12 април.

Diablo 2: Resurrected Technical Alpha няма да позволява кооперативна игра, а само SP-режим, включващ три от седемте класа на играта: Варварин, Амазонка и Магьосница. Фенове и не-малко стриймъри ще могат да се потопят в първите два акта на Diablo 2: Resurrected, включително и битка с Duriel от втория град.

Въпреки че тази алфа е само за SP-режим с ограничен брой класове, няма да има ограничения на нивата. Всеки, имащ търпение и време, ще може да вдигне максимално ниво (ако е възможно за 4-5 дни).

Blizzard също обеща Technical Alpha, фокусирана върху Multiplayer-режима, по-късно през 2021 година.

Компанията първоначално обяви Diablo 2: Resurrected на BlizzConline. Всички все още жадуваме датата на пускане, но до момента знаем само, че играта ще се поддържа от платформите Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One и Xbox Series X.