31/03/2021
Ubisoft спира онлайн услугите за част от старите си легендарни игри!

Ubisoft обяви, че онлайн услугите за някои от по-старите игри ще бъдат спрени през тази година. Следователно, заглавия като Assassin's Creed 2 и Far Cry 2, ще бъдат засегнати, тъй като вече няма да има поддръжка за тях. Тази актуализация ще направи така, че някои от заглавията, които разчитат на мултиплейър функциите, да станат невъзможни за игра.

Въпреки че игрите бяха реализирани преди повече от десет години, някои от тях все още имат солидна игрална общност.

Решението влиза в сила от 22 май и засяга Assassin's Creed 2, Far Cry 2, Splinter Cell Conviction, Just Dance, Prince of Persia: The Forgotten Sands, но за щастие последната скоро ще получи римейк, така че нещата ще бъдат добре поне там. Актуализацията ще засегне всички платформи, независимо дали са закупени за PC, Mac, Wii, Xbox или PlayStation.

Макар и да е разочароващо, не може да се отрече, че последните игри на Ubisoft са много по-популярни в наши дни от ранните издания. Заглавия като Rainbow Six Siege се превърнаха в имена и чупят рекордите по стрийминг в Twitch, така че е съвсем естествено компанията да се фокусира върху предлагането на качествени онлайн услуги за тях.

Носталгията си е носталгия, но новото си е ново. 😊