03/04/2021
ФБР ще си партнира с ESIC по разследване за уреждане на мачове в CS:GO!

Съвсем скоро стана ясно, че ESIC работи в партньорство с FBI при разследване за уреждане на мачове и черно тото в CS:GO.

Постоянно ставаме свидетели на това, как по цялото земно кълбо и от всички по-малки лиги играчи получават наказания, но случаите, открити в Северна Америка, са много по-сериозни.

Случаите на измами в северноамериканската North American Mountain Dew League (MDL) продължават постоянно, а и се оказва, че са доста по-организирани. Ситуацията привлече вниманието на Федералното бюро за разследване (ФБР), което наскоро създаде звено за разследване на спортни залагания.

В Северна Америка проблемът е голям.“ - обясни комисар Смит. „Това е класическо уреждане на мачове. С други думи, това са играчи, подкупени от външни синдикати за залагания, за да уреждат срещи. Вместо играчите да го правят за собствената си облага."

Иън Смит казва още, че съществува относително малка, но значителна група състезатели, които са организирали мачове от NA MDL за дълъг период от време. ESIC е уверен в техните констатации и ако зависи от екипа, той ще бъде готов незабавно да изложи доказателствата, които вече има.

Очаква се ESIC и FBI да работят заедно по случая NA MDL, за да разследват продължителността на нарушенията и всички възможни последици.

Смит казва, че е оптимист, и че ще може да излезе с публични констатации през следващите две седмици.

Колко ли души ще изгърмят този път?