04/04/2021
Продадоха най-скъпата игра в света за $660 000! И това отново е Super Mario Bros!

Запечатано копие на класическия NES Super Mario Bros. се продаде за невероятните $660 000 на Heritage Auctions в петък, повече от четири пъти от предишния рекорд за най-скъпа игра досега.

Това не е първият път, когато Super Mario Bros. подобрява рекорд! Чисто ново копие на американската версия на играта се продаде за $ 114 000 през юли 2020 г. (което счупи рекорда от $ 100 150, поставен от през февруари 2019, пак за същата игра). През ноември обаче, друга бройка постави нов рекорд и хоп! Изненада! Малко след нея, отново запечатана версия на Super Mario Bros. 3 изригна с нова и по-скъпа цена от $ 156 000 долара, което тогава я направи най-скъпата видеоигра, продавана някога.

Ето че сега, рекордът е подобрен, за … не знаем вече кой път!

Какво прави версията на Super Mario Bros., която се продаде за $660 000, толкова специална, според Heritage Auctions:

Това не само е най-добре запечатаното пластмасово копие с перфорирана картичка, което някога сме предлагали, но е и най-старото запечатано копие на Super Mario Bros., което някога сме имали възможност да предложим. Играта е едва четвъртата версия на Super Mario Bros., произвеждана някога, а производственият прозорец е забележително кратък. За да добиете по-добра представа за това колко кратко е било като време, ще го обясним така:

Международната версия на конзолата излезе в средата до към края на 1986 г., а игрите с черна кутия, разпространявани за това издание, нямаха кода „Game Pak NES-GP“. Струва си да се спомене, че Nintendo успя да добави символа на търговската марка към Nintendo Entertainment System в техните игрови кутии до началото на 1987 г. Това със сигурност не оставя много времеви прозорец за този вариант да бъде произведен между тях!

За повече от половин милион долара се надяваме купувачът да го .. не знаем – да го пази ли, да го отваря ли, да го играе ли?

Луда работа.