CS:GO
15/04/2021
Разкрит преди години бъг в CS:GO продължава да бъде опасност! Valve все още мълчи!

Хакери са успели да открият експлойт в Counter-Strike: Global Offensive, който може да позволи на трето лице да поеме контрол над вашия компютър, само и единствено ако щракнете върху покана за игра в Steam.

Този бъг е открит от The Secret Club, група от т. нар. „бели хакери“, която установи, че трети лица могат да се възползват от грешката, която им предоставя системата за покани на Steam. Ако жертвата кликне върху връзката, някой от другата страна може да получи достъп както до компютъра, така и до личната ви информация.

Експлойтът е открит в EngineSource, който лично Valve разработи и се използва в няколко заглавия от сериите на компанията, включително Counter-Strike: Global Offensive. И докато някои игри, които използват въпросния engine, вече са с поправен бъг, той все още присъства в Counter-Strike: Global Offensive, както се вижда от видеото в края на статията.

Според The Secret Club, един от членовете на организацията е изследовател сигурността и е сигнализирал за грешката пред Valve още през 2019 година. Членът е съобщил за бъга чрез HackerOne, платформа, която студиото използва за обратна връзка. Въпреки че Valve класифицира въпросния експлойт като „критичен“, до момента все още няма решение на въпроса..

Две години по-късно? Really, Valve?

Въпреки че играта е на почти 10 години, тя все още е много популярна в Steam и е една от най-големите световни дисциплини при киберспортовете.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО С ЕКСПЛОЙТА ТУК!!!