17/04/2021
Шок! Заради копачите MSI и GigaByte продават GPU-та с гаранция от 90 дни!

MSI намали гаранцията на някои от своите графични карти в Русия само на шест месеца, повдигайки въпроса дали това е нещо, което скоро ще се случи и на други територии. В същото време Gigabyte пусна карта за „копане“, която има гаранция от само 90 дни.

За справка, GPU-тата обикновено се доставят с 24 или 36-месечни гаранции. Предвид ограниченото предлагане в световен мащаб, идеята, че можем да получим графичен процесор без гаранция е меко казано абсурдна. За пореден път, „копането“ е пречка, заради която страдат нормалните потребители.

Последният ход на Gigabyte обаче е направо шокиращ. Наскоро компанията пусна своя CMP 30HX D6 6G, който е еквивалент на GTX 1660 Super, но без никакви изходи. Тази карта може да бъде намерена при румънския дистрибутор IT Direct за $600, но може да се похвали с гаранция от само 90 дни. 90 дни! Това е GPU, насочено изцяло към "майнинга", но въпреки това покритието на гаранцията е брутално малко.

Изглежда, че MSI също тръгва по подобен път в Русия, където изкочиха документи, удостоверяващи покупки с прилежащите им гаранции на само 90 дни. Първите няколко карти в този списък са карти за „копаене“, но след това се появяват и нормалните версии, като GeForce RTX 3070 Ventus.

Ако ще купувате карта сега – внимавайте и проверете гаранцията!