01/05/2021
Riot ще бори токсичността във Valorant, записвайки гласовата комуникация!

Днес стана ясно, че Riot Games актуализира своята Политика за поверителност, позволявайки на разработчиците и съответно администратори на VALORANT да записват и преглеждат гласовите съобщения и комуникация, които съдържат обиден език, токсичност и тормоз от едни играчи към други.

Разработчиците на играта вече създадоха по-строги наказания спрямо токсичните играчи в Patch 2.05, включително предупреждения, ограничения за чат, ограничения в queue-то и забрана за игра. Но тъй като токсичните играчи винаги намират вратичка, за да изразят разочарованието си пред съотборниците си, тази политика има за цел да наложи още повече дисциплина.

Системата за reports ще работи подобно на начина, по който Riot третира и тази за текстовите съобщения. Съответните аудио данни ще биват записвани, съхранявани и оценявани. Ако в записите бъде открито нарушение, Riot ще предприеме действия.

Няма зададена времева рамка за това кога тази функция ще бъде добавена към популярния FPS. Системите са в процес на разработка и ще бъдат тествани с бета-версии в Северна Америка в бъдеще, преди да ги видим и в други региони.