30/04/2021
Еlectronic Аrts придоби Glu Mobile в сделка за 2.1 милиарда долара!

Сделката по придобиването на Glu Mobile от Electronic Arts на стойност от $2,1 милиарда е вече факт. Новината бе анонсирана в прессъобщение, което последва предишното, обявяващо старта на преговорите през февруари.

Очакванията от тази сделка са компанията да спечели повече пари от микротранзакции на мобилни устройства. EA също така получава достъп до около 100 милиона активни потребители на Glu месечно.

„Комбинацията от нашите талантливи разработчици и стабилна позиция на пазара ни позиционира като лидер в най-голямата игрална категория в света. Формираме мощна „машина“, която да разшири настоящите ни игри и да достави нови преживявания в различните жанрове“ - заяви изпълнителният директор на EA - Андрю Уилсън в изявление.

Главният изпълнителен директор на Glu - Ник Ърл каза, че сделката с EA ще помогне на франчайзи като тези на Kim Kardashian: Hollywood, MLB Tap Sports Baseball и Design Home, да достигнат до следващото ниво.

„Заедно ще ускорим стратегическия план при мобилния гейминг и ще се стремим към иновации чрез креативност, като същевременно предоставяме интерактивни преживявания от световна класа на нашите играчи“ - каза Ърл.

Като част от придобиването 800 служители на Glu, включително 500 разработчици, ще се присъединят към EA.

Студиото по-рано говори за това как купуването на Glu ще помогне да се достигне до други ключови жанрове като sports, RPG, lifestyle, casual и други.