15/05/2021
Гейб Нюел, президентът на Valve, обеща нов и добър Anti-Cheat за CS:GO съвсем скоро!

През годините Counter-Strike: Global Offensive се е доказала като любима игра, която гадините, наречени хакери, свободно си позволяват да рушат, чрез различните видове помощен софтуер, който им служи в моментите, в които просто не са се научили да играят.

В днешни дни хакер има в почти всеки трети мач, което понякога прави преживяването изключително неприятно. VACnet очевидно не се справя със задачата, а Overwatch е само козметична добавка, която уж работи, но колко ефективно – не е ясно.

Измина почти година, откакто CS:GO представи своя Trusted Launch Mode и това изглежда, че влоши нещата за общността. Съвсем наскоро Trust имаше неизправност, която в крайна сметка позволи на измамниците да влязат в игра, без да потвърдят своите игрални файлове.

Наскоро Гейб Нюел, президентът на Valve Corp., бе попитан в интервю за бъдещето на CS-GO Anti-cheat с директния въпрос:  

„Работят ли служителите на Valve и искат ли да подобрят Anti-cheat-системата на CS:GO?"

Отговорът беше ясен и точен:

“Да, в момента се работи изключително усилено по това.”

Това означава, че Counter-Strike: Global Offensive ще получи импровизиран Anti Cheat в близко бъдеще, много по-силен от това, което имаме в момента. Досега VACnet, Overwatch и Trusted Mode просто изолираха измамниците, на база сравнение на статистиките им с другите играчи.

Надяваме се следващият анти-чийт да си заслужа и CS:GO да стане доста по-приятно място за игра!