04/05/2021
Epic Games е похарчил повече от $11 милиона за безплатни игри!

Документ, който бе показан като част от съдебния процес между Apple и Epic разкри, че Epic е похарчил над $11,6 милиона за безплатни игри през първите девет месеца, в периода между декември 2018 г. и септември 2019 година.

Основателят на GameDiscoverCo - Саймън Карлес, който пусна изображението в Twitter обясни, че въпросният документ е един от няколкото такива, които са публикувани преждевременно и не е трябвало да стават публични, но погрешно са били включени в документацията на процеса. Всички статистики са били бързо премахнати от архива, но изглежда, че нечии сръчни ръце са си свършили работата.

Цифрите достигат само до средата на 2019 г., което означава, че документът не ни казва каква сума е похарчил Epic за някои от най-важните раздавания през 2020 г., като Grand Theft Auto 5 например, и дали разходите на UA за Epic са започнали да се покачват значително с течение на времето. Ако основната цел е била да се привлекат нови потребители, намаляващата възвръщаемост означава, че тези раздавания ще стават все по-трудни и трябва да допуснем варианта, че компанията няма да продължи да го прави още дълго време.

Независимо от начина, по който Epic реши да продължи със седмичните раздавания през следващите години, все още има дълъг път, преди компанията да спре да харчи пари за такъв тип неща. Главният изпълнителен директор - Тим Суини - призна през април, че Epic Games Store понастоящем не е печеливш, заради маркетинговата стратегия, целяща да му осигури повече пазарен дял.

Именно CEO-то на Epic спомена, че очаква магазинът да започне да печели добри пари до 2027 година.