CS:GO
16/05/2021
Скандално! Spectator Bug-ът в CS:GO все още не е поправен! (ВИДЕО)

Spectator Bug-ът в CS: GO, който стана причина солидно количество треньори да получат нелеки наказания, все още е е активен в играта. Сергей "lmbt" Бежанов - треньор, който попадна под ударите на „закона“ за използване на грешката, публикува днес клип, на който ясно се виждат играчите от противниковия отбор, докато той самият стои неподвижно на определена позиция на картата.

Въпросната грешка позволява на треньорите или на всеки, който наблюдава мача, да използва free camera, чрез която може да се движи навсякъде по картата. Много наставници използваха бъга през годините, за да предоставят информация на своите играчи точно къде противниковият отбор ще реши да атакува. В клипа, „Imbt“ се обръща директно към Valve и ESIC с въпрос, на който няма да получи отговор.

Именно ESIC ръководи разследването за използването на тази грешка от септември 2020 година. Тогава общо 37 треньори бяха отстранени от длъжност за различен период от време, като забраните варираха от няколко месеца до три години. Други наставници, като „lmbt“, са обжалвали наказанията, докато трети са получили намалени такива за подпомагане хода на разследването.

Въпреки неприятните последствия, които всички изпитаха, това не ги прави невинни, по отношение на фактите. Използвали ли са този бъг – да, така е. Било е нечестно – било е. Трябвало ли е да го използват - не. Измама ли е било - да.

Но знаете ли кое е най-лошото и безотговорното в случая?

Че този бъг все още работи.

Какво се случва, Valve? Кой е виновен този път?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!