02/06/2021
Valve разкри нова информация, дати на квалификациите и съдържание за The International 10!

Valve пусна Dota Plus Summer 2021 Update, който включва завръщането на High Fives и Guild Banners, заедно с нови, сезонни съкровища и куестове. По-важното в случая е, че компанията потвърди и датите за всички регионални квалификации за The International 10.

След WePlay Esports AniMajor, който ще се проведе от 2 до 13 юни, отбори, които не са спечелили мястото си на TI10, ще се състезават за последните шест слота на събитието, по един за всеки регион. Ето всички дати, които Valve е определил:

 • CIS and South America: June 23 to 26
 • North America and Southeast Asia: June 30 to July 3
 • China and Europe: July 7 to 10

Новите куестове ще са ориентирани около гилдиите, като предлагат до 115 200 shard-a през сезона, ако всеки успее да изпълни новото съдържание. High Fives се завръщат, позволявайки на играчите да празнуват със своите съотборници или да взаимодействат с враговете си чрез познатата “timely hand-to-hand salutation”. По същия начин се завръщат банерите на гилдията, които ще показват състоянието и логото й по време на игра, достъпен за всички членове.

За да продължи с актуализациите на гилдиите, Valve също така предоставя и нови награди за Silver, Gold и Platinum Tier.

 • Silver 
  Three emoticons
 • Gold
  Three sprays
 • Platinum
  Three Chat Wheel drops

Summer 2021 Seasonal Treasure включва нови "item set"-oве за Chaos Knight, Phantom Assassin, Outworld Destroyer, Wraith King, Sven, Treant Protector, Huskar, Brewmaster, Storm Spirit и Naga Siren. Играчите също ще имат възможността и шанса да отключат Trod & Cheddar.