LOL
04/06/2021
Valve изхвърля безплатните играчи от CS:GO Ranked Matchmaking!

Играчите, които играят Counter-Strike: Global Offensive безплатно, вече няма да могат да печелят XP, скинове и ще трябва да забравят за мечтания път към Global Elite, защото Rank-системата за тях няма да бъде налична. Това се случва след последните промени в Prime-статута, които Valve прави с новия пач.

CS:GO се превърна в безплатна игра преди малко повече от три години, като разделяше платените играчи от неплатените именно заради Prime-статуса им.

„За съжаление, с течение на времето, предимствата на играчите с Prime-статус се превърнаха в стимул за лошите такива. Именно затова ние решихме да преразгледаме какво реално ще получават занапред новите фенове на играта.

Именно те все още ще могат да играят във всеки режим, включително „community servers“ и „workshop maps. Въпреки това, няма да получават XP, клас, скинове и ранг. Тези неща ще бъдат налични само за играчите с Prime Status.“

За да не загубят все пак много от феновете си, Valve ни представя и новия Unranked Matchmaking - система, която ще намира мачове на играчите въз основа на техните умения, но само това. Потребителите с Prime Status също ще могат да участват в тази система, без да изпитват притеснения за своя ранг, защото той няма да бъде засегнат.

Нещо, което трябваше да бъде направено много отдавна.

Не, че ще спре хакерите, но дано поне част от тях изчезнат от хоризонта, защото положението в CS:GO Matchmaking е меко казано трагично.