05/06/2021
Microsoft Excel вече официално е .. киберспорт!

Добре познатият на всички ни софтуер за електронни таблици на Microsoft – Excel - вече попада в графата киберспорт. И не, това не е извънсезонна априлска шега.

Когато в съзнанието ни изникне думичката „esports“, едва ли Microsoft Excel вероятно е първата програма, която да ни дойде на ум. По дяволите, вероятно няма да бъде и в Топ 100, ако сме напълно честни, но ето, че това е факт!

На 8 юни всички ние ще можем да станем свидетели на първото годишно Световно първенство по финансово моделиране на Microsoft Excel. Най-добрите състезатели от осем различни държави ще се състезават помежду си, за да представят най-добрия финансов проект, който да грабне големия приз! 🏆

Част от по-известните участници са Андрю Нгай от Великобритания, австралиецът Джон Лим, Габриела Строй от Полша и Джейсън Уебър от Южна Африка.

Разбира се, фаворити и статистика няма как да извади, заради което не може да има и ясно изразени фаворити. Тепърва този електронен спорт ще се развива, и въпреки че не е нещо от познато като CS:GO например, ще е интересно да проследим надпреварата в дисциплината Microsoft Office!