25/07/2021
Valve стартира състезание за дизайн на скинове с награден фонд от $ 1 000 000!

Valve, който наскоро пусна първата си ръчна игрална конзола, наречена Steam Deck, сега обяви конкурс за скинове на Counter Strike: Global Offensive, с награден фонд от колосалната сума от $1 000 000. Компанията търси нови визии на оръжия за CS:GO и това състезание е начин да привлече талантливите дизайнери. Десет участника ще спечелят по $100 000, а освен това, скиновете им ще бъдат официално представени и в играта. Всеки участник трябва да има стабилен Steam-акаунт, за да участва в конкурса, за който компанията е създала специален уебсайт. Ограничения в бройката на участията няма.

Всички създатели на скинове ще получат авторското си право, но Valve ще ги накара да подпишат специален лиценз, за ​​да може да използва техните творения в играта. Акаунтите на участниците не трябва да имат никакви ограничения и трябва да бъдат с покупки на стойност поне $5.

Крайният срок за изпращане на проектите е 21 октомври, след което Valve ще оцени и реши кои са победителите. Списъкът с печелившите ще излезе до 21 ноември, се казва в изявление на компанията.

Състезанието на Valve е добър начин да привлечете създателите на съдържание на едно място и да използвате идеите им, за да освежи Counter-Strike още повече. Наградата от $1 000 000 може да се окаже променяща живота на някои дизайнери, въпреки, че е разпределан между 10 от тях.