16/07/2021
Гейб Нюел очаква Steam Deck да продаде милиони копия!

Valve представи портативния компютър Steam Deck само преди дни. За тези от вас, които все още не знаят, машинката ще е с малки размери, наподобяваща Nintendo Handheld конзолите. На пръв поглед виждаме, че цените хич не са ниски - $399 за 64GB модул, $529 за 256GB и SSD, както и $649 за 512GB и SSD.

Гейб Нюел разкри, че Valve действа много агресивно по отношение на ценообразуването, тъй като намирането на правилния баланс между цена и производителност е един от критичните фактори в мобилното пространство.

„Искам хората да го държат в ръцете си и да казват: „О, всичко работи, всичко е бързо!“. Първото нещо, на което се отдадохме, беше производителността и скоростта, това ни движеше. Относно цената.. да, беше болезнен избор, но има какво да предложи!"

Въпреки високата си стойност, шефът на Valve има доста големи очаквания за преносимите компютърни устройства като цяло.

„Нашата гледна точка е, че ако се справим с това, ние ще продадем милиони бройки и очевидно ще се създаде продуктова категория, в която ние и другите производители на компютри ще можем да участваме. Това ще има дългосрочни ползи за нас!“ - каза още Нюел.

Тим Суийни от Epic Games също хареса конзолата, наричайки я невероятен ход от страна на Valve.

Резервациите за покупки на Steam Deck ще отворят в петък, 16 юли, и се очаква те да започнат доставката си през декември.

Можете да научите повече за устройството и да се наредите с името си в списъка, ако се интересувате, на steamdeck.com.