20/07/2021
Ubisoft с хитър ход! Пуска новия си FPS - XDefiant - безплатно и с много интересен геймплей! (ВИДЕО)

Вчера стана ясна и играта, с която Ubisoft ще продължи историята на франчайза Tom Clancy, а именно безплатното заглавие XDefiant. Мултиплейър-шуутърът от първо лице ще противопостави отбори от по шест персонажа (или Defiants), един срещу друг в няколко режима на игра. Фокусът е върху стрелбата с оръжия, но разбира се, ще можем също да използваме способности, капани и „ultras” (нещо като “ultimate”-магиите в повечето игри).

XDefiant ще е нещо като кръстоска между различните франчайзи на Clancy на Ubisoft. Първоначалният набор от фракции включва Wolves (вдъхновени от Tom Clancy’s Ghost Recon), Echelon (Splinter Cell) и The Outcasts и Cleaners (The Division). По-късно към играта ще бъдат добавени и още, които ще имат връзка с от различни герои и способности от вселената на Tom Clancy и отвъд нея.

Веднага забелязваме и ясните прилики с Overwatch и Valorant, подправени с аромат на Clancyverse. Изпълнителният продуцент на играта - Марк Рубин - преди това е работил по игрите Call of Duty на Infinity Ward, а в XDefiant има и очевидна прилика с този франчайз.

Новото заглавие на Ubisoft ще пристигне на Xbox One, PlayStation, Xbox Series X / S, PS5, PC, Google Stadia, Amazon Luna и Ubisoft Connect с пълен кросплей! Играта все още в доста ранна фаза на разработка, но Ubisoft вече кани обществеността да я изпробва.

Първият публичен тест за PC ще започне на 5 август, а всеки желаещ може да се регистрира чрез уебсайта XDefiant.

ВИЖТЕ ТРЕЙЛЪРА НА ИГРАТА - ТУК!